ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 12ΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΟ MUAY THAI


O Κυριάκος Χριστοδούλου είναι υπόδειγμα αθλητή αφού μόλις στα 12 του χρόνια είναι από τους καλύτερους αθλητές που έχει γνωρίσει η Κύπρος στο χώρο του Muay Thai. Ο Κυριάκος, όπως και κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του έχει ένα αρκετά πιεστικό πρόγραμμα αφού όντας μαθητής περνά αρκετές ώρες στο σχολείο και το απόγευμα έχει να μελετήσει. Αυτό όμως δεν τον απέτρεψε από το να προπονείτε σκληρά ώστε να επιτύχει τους στόχους του. Οι προπονήσεις καθημερινές και πολύ απαιτητικές αφού επέλεξε να ακολουθήσει τον πρωταθλητισμό. Όπως ο ίδιος αναφέρει ποτέ δεν τον ενθουσίασαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια «μεγαλώνοντας σε μια πολύτεκνη οικογένεια όπου όλοι είχαμε μυηθεί στον αθλητισμό λόγο του ότι βλέπαμε τον πατέρα μου να ασχολείται με αυτό, για εμάς είναι τρόπος ζωής. Μάθαμε να είμαστε πειθαρχημένοι και να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό σε ότι κάνουμε».

Η πορεία του στο χώρο αυτό αρχίζει γύρω στα 5 του χρόνια όπου βλέποντας το πατέρα του Κώστα Χριστοδούλου, ο οποίος είναι προπονητής Muay Thai θέλησε και αυτός να ασχοληθεί με το άθλημα. Στη συνέχεια, με πολύ υπομονή και επιμονή συνέχισε να προπονείτε σκληρά τα χρόνια που ακολούθησαν και τώρα, μόλις στα 12 του χρόνια έχει κερδίσει επάξια το δικαίωμα συμμετοχής του τόσο σε Ευρωπαϊκά αλλά και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Από το 2012 μέχρι και σήμερα, βρίσκετε συνεχώς στη πρώτη θέση στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα.

Οι τίτλοι που κατέκτησε είναι πολλοίː 1 Αργυρό, 1 Χάλκινο και 7 Χρυσά στα Πρωταθλήματα που οργάνωσαν διάφορες ομοσπονδίες. Το Muay Thai είναι μια πολεμική τέχνη η οποία προέρχεται από τη Ταϊλάνδη. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο Πρωτάθλημα του είδους διοργανώνετε στη χώρα αυτή και λαμβάνουν μέρος μόνο κορυφαίοι αθλητές του είδους.Ο Κυριάκος, το 2017, κατορθώνοντας στο τελικό αγώνα να νικήσει τον Ταϊλανδό αντίπαλο του, κατάφερε να κατακτήσει το Χρυσό και να ανεβάσει τη Κύπρο στο ψηλότερο βάθρο κάνοντας μας όλους τρομερά περήφανους. Αυτό όμως όπως αναφέρει ο ίδιος είναι μόνο η αρχή.

«Έχω πολλούς τίτλους ακόμη να κατακτήσω και κάθε φορά θα υψώνω με την περηφάνια τη σημαία της Κύπρου μας. Μπορεί να είμαστε μια μικρούλα χώρα στον χάρτη, αλλά οι άνθρωποι εδώ είμαστε περήφανοι που την αντιπροσωπεύουμε».

Θεοδοσία Κυριάκου
Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού
Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων


INTERVIEW WITH RYAN TERRY [EN]
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ (COXY)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟΥΛΑ ΣΑΒΒΑ
Advertisment