ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ


1. Πότε και πώς πρωτοξεκίνησες με τον αθλητισμό;

Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τον αθλητισμό, από μικρή κιόλας ηλικία, ξεκινώντας με Στίβο όταν ήμουν 5 χρονών.

 

2. Με ποια αθλήματα ασχολήθηκες και σε ποια από αυτά έχεις διακριθεί;

Όπως έχω αναφέρει ασχολήθηκα αρχικά με τον Στίβο, στη συνέχεια με Ολυμπιακή γυμναστική και τέλος με το βόλεϊ! Μέσα από τα χρόνια κατάφερα να πάρω συνολικά 15 διακρίσεις , με τις 8 από αυτές στο στίβο, 3 στην Ολυμπιακή, 2 στο βόλεϊ με την ΑΕΚ Λάρνακος καθώς και 2 διακρίσεις στο WFF – 1η θέση Πανελλήνια και 4η θέση Παγκόσμια.

 

3. Τι είναι αυτό που σε έκανε να αγαπήσεις τη Yoga και το Pilates;

Ο λόγος που αγαπώ ιδιαίτερα το Yoga και το Pilates είναι γιατί θεωρώ ότι και τα δύο είναι μια ήρεμη δύναμη! Είναι και τα δύο είδη άσκησης που ενεργοποιούν όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η διάθεση. Έτσι το Yoga και το Pilates μας παρέχουν αρκετά σωματικά αλλά και πνευματικά οφέλη!

 

4. Ποιο είδος Yoga θα πρότεινες για έναν αρχάριο και γιατί;

Ένας αρχάριος θα μπορούσε να ξεκινήσει με Hatha Yoga που είναι η κλασσική μορφή της Yoga. Με αυτό τον τρόπο θα έχει την ευκαιρία να αρχίσει με τις βασικές ασκήσεις. Επίσης στη Hatha Yoga κάθε “asana” (στάση) διαρκεί περισσότερο δίνοντας έτσι στον εαυτό μας τον χρόνο να αφομοιώσει την τεχνική των ασκήσεων και να τις συνδυάσει με σωστή αναπνοή!

Διαβάστε επίσης: 7 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ HATHA ΓΙΟΓΚΑ

 

5. Είναι κοινώς γνωστό ότι η Yoga βοηθά στην ενδυνάμωση τόσο του σώματος όσο και του μυαλού. Ποιος ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο;

Η ίδια η λέξη YOGA σημαίνει ένωση μυαλού και σώματος. Μέσα από την αναπνοή και την συγκέντρωση γίνεσαι ένα με την άσκηση. Η αναπνοή είναι το «καύσιμο» για την ζωή, είναι η γέφυρα που ενώνει το σώμα με το μυαλό, λειτουργεί αυτόματα και είναι ενσυνείδητα ελεγχόμενη.

 

6. Πως μπορούν η Yoga και το Pilates να βοηθήσουν αθλητές όπως π.χ. του Bodybuilding;

Εάν κάποιος επιλέξει να ασκηθεί με Yoga ή Pilates μπορεί να ενδυναμώσει με έναν μοναδικό τρόπο τον κορμό αλλά και μικρές μυϊκές ομάδες που δύσκολα μπορεί κάποιος να τις γυμνάσει με άλλου είδους άσκηση. Επίσης με το Pilates και τη Yoga αυξάνεται ο συντονισμός, η ευλυγισία και βελτιώνονται επίσης οι ανισορροπίες που βρίσκονται μεταξύ των μυών, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους αθλητές γενικότερα.

 

7. Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες ανοίγοντας τον δικό σου χώρο Karma Pilates & Yoga Studio;

Στην προσπάθεια μου να φτιάξω τον δικό μου χώρο αντιμετώπισα κάποιες αναμενόμενες δυσκολίες και εμπόδια που ήταν τα αναμενόμενα για κάποιον που μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία. Πέραν αυτού αντιμετώπισα και κάποιες άλλες δυσκολίες τις οποίες δεν περίμενα και μέσα από αυτές πήρα δυστυχώς την εντύπωση ότι οι αδειούχοι γυμναστηριούχοι δεν χρήζουν της δέουσας σημασίας και έτσι δίνεται το δικαίωμα στους μη επαγγελματίες να δουλεύουν δίχως τον κατάλληλο έλεγχο.

 

8. Ποια η σχέση σου με τους πελάτες και τι πιστεύεις είναι αυτό που τους προσελκύει στον χώρο σου;

Γενικά δεν μου αρέσει να τους βλέπω σαν πελάτες , προτιμώ να είμαι πιο κοντά στον κόσμο και να τους βλέπω σαν φίλους ή μαθητές που μοιραζόμαστε για μια ώρα το μάθημα! Όσον αφορά το Karma Studio αυτό που νοιώθω πως προσελκύει τον κόσμο εδώ στο χώρο μας είναι κυρίως τα καινοτόμα μαθήματα που διδάσκονται στο studio από επαγγελματίες δασκάλους . Βασικό ρόλο όμως παίζει και ο ίδιος ο χώρος που φροντίζουμε να τον διατηρούμε πάντοτε καθαρό και προσεγμένο για να μπορούμε να προσφέρουμε ένα φιλικό περιβάλλον στον κόσμο!

 

9. Ποιο θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο σου επίτευγμα μέχρι τώρα;

Το μεγαλύτερο μου επίτευγμα θεωρώ πως είναι το ότι κατάφερα μετά από δυσκολίες και εμπόδια να έχω τελικά τον δικό μου χώρο και να μπορώ να προσφέρω στον κόσμο τις υπηρεσίες μου όσον αφορά την άσκηση και την υγεία.

 

10. Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι στο χώρο;

Στόχος μου είναι να ακολουθώ την εξέλιξη της επιστήμης της άσκησης και να μπορώ να τη μεταδίδω σωστά στον ασκούμενο, δίνοντας τους κίνητρο να είναι ενεργοί για όλη τους τη ζωή.

 

11. Πιο είναι το αγαπημένο σου απόφθεγμα;

Αγαπημένο μου απόφθεγμα είναι : “If can you dream it, you can do it” .. «Αν το ονειρεύεσαι μπορείς να το πράξεις»


INTERVIEW WITH RYAN TERRY [EN]
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ (COXY)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟΥΛΑ ΣΑΒΒΑ
Advertisment