ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΗ ΚΑΤΕΡ


1. Πότε και πώς ξεκίνησες με το χορό;

Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν το κλασσικό μικρό κοριτσάκι που ξεκίνησε μπαλέτο στα τέσσερα του. Ξεκίνησα τον χορό σχετικά αργά, στα δώδεκα μου, με Hip-Hop, ένα είδος το οποίο με κέρδισε και από τότε έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου. Πριν ξεκινήσω με τον χορό υπήρξα αθλήτρια ενόργανης και ήθελα απλά να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και πιο διασκεδαστικό καθώς η ενόργανη ήταν για μένα αρκετά αγχώδης και πιεστική.

 

2. Με ποια είδη χορού ασχολήθηκες και ποιο είναι αυτό που σε εκφράζει περισσότερο;

Ασχολήθηκα με πολλά είδη χορού, Hip-Hop, Latin, Jazz και σύγχρονο. Με κέρδισε το Hip-Hop αλλά και το Musical Theatre αφού χρησιμοποιεί την υποκριτική η οποία είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη.

 

3. Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που συνάντησες μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

Η μεγαλύτερη πρόκληση που συνάντησα μέχρι τώρα, ήταν να αντεπεξέλθω εντελώς μόνη μου στις προσδοκίες που απαιτούσε μια τεράστια πόλη όπως η Νέα Υόρκη. Σπούδαζα, δούλευα και ταυτόχρονα ήθελα να περιηγηθώ στην πόλη. Το επίπεδο χορού στη Νέα Υόρκη ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και ο ανταγωνισμός που υπήρχε ήταν μεγάλος.

4. Τι είναι αυτό που σε εμπνέει;

Ο χορός για μένα είναι η έκφραση της ψυχής. Μέσα από τα συναισθήματα μου και αυτά που βιώνω καθημερινά εμπνέομαι να δημιουργώ και να χορογραφώ.

 

5. Χορευτικά events ή διδασκαλία; Τι είναι αυτό που σε γεμίζει περισσότερο;

Με γεμίζουν και τα δύο με διαφορετικό τρόπο. Τα χορευτικά events έχουν την χάρη της «σκηνής». Το να υπάρχουν χίλια βλέμματα καρφωμένα πάνω σου ενώ εσύ δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό είναι πραγματικά μία απολαυστική εμπειρία! Και αυτό πιστεύω ισχύει γενικά στον καλλιτεχνικό τομέα.

Η διδασκαλία έχει άλλη χάρη. Το να μεταδίδεις τις γνώσεις σου σε άλλους βλέποντας την επιθυμία τους να μάθουν όλο και περισσότερο από εσένα είναι επίσης ένα απίστευτο συναίσθημα.

6. Ποιο άτομο θαυμάζεις στον χώρο και γιατί;

Θαυμάζω πολλά άτομα στο χώρο αυτό. Μπορώ να αναφερθώ όμως σε ένα χορευτικό γκρουπ το οποίο αγαπώ και θαυμάζω ιδιαίτερα, τους Royal Family Dance Crew.

 

7. Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου επίτευγμα μέχρι στιγμής;

Θεωρώ πως το μεγαλύτερο μου επίτευγμα μέχρι στιγμής είναι να συνδυάσω τη μητρότητα με το επάγγελμα μου. Και δεν εννοώ την διδασκαλία, αλλά τα χορευτικά shows τα οποία απαιτούν ξενύχτι, κούραση αλλά και την αποδοχή του κυπριακού κοινού που δυστυχώς είναι ακόμα λίγο στενόμυαλο στο κομμάτι αυτό.

 

8. Ποια είναι τα επόμενα σου βήματα και ποιοι είναι οι μακροχρόνιοι στόχοι σου ως χορεύτρια;

Στόχος μου είναι να εξελιχθώ σαν χορεύτρια και χορογράφος στο είδος μου αλλά και σε άλλα είδη χορού μαθαίνοντας όσα περισσότερα μπορώ.

9. Που διδάσκεις αυτή τη στιγμή και πού μπορεί κάποιος/α να επικοινωνήσει μαζί σου;

Αυτή τη στιγμή διδάσκω για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το «High Heels» το οποίο χορεύεται με τακούνια και ανήκει στην κατηγορία του Hip-Hop. Έχω δημιουργήσει μια ομάδα η οποία ονομάζεται «Street Stilletos» by Natalie Kader και το οποίο διδάσκω στις Σχολές του Σιακαλλή. Την συγκεκριμένη τάξη μπορεί εύκολα να την παρακολουθήσει ακόμη και μια αρχάρια κοπέλα. Διδάσκω επίσης και Hip-Hop σε παιδιά ηλικίας 6-15 στο Marianna’s Dance & Fitness Studio.

Μπορείτε να με βρείτε στη σελίδα μου στο Facebook (Natalia Kader), στο Instagram (Kadernat) ή μέσω Email στο [email protected].


INTERVIEW WITH RYAN TERRY [EN]
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ (COXY)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟΥΛΑ ΣΑΒΒΑ
Advertisment