ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΞΥΠΝΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΒΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΙΠΟΥΣ


Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας βάρους είναι ο έντονος βαθμός πείνας. Όταν το σώμα βρίσκεται σε μία μειωμένη πρόσληψη θερμίδων για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα προσπαθήσει να το πολεμήσει και το κάνει αυτό αυξάνοντας δραματικά την αίσθηση της πείνας.

Όταν προσπαθείτε να αντεπεξέλθετε μέσα από τις απαιτήσεις της ημέρας με μικρές μερίδες και περιορισμένο φαγητό, αυτό προφανώς θα δυσκολέψει τη διαδικασία της δίαιτας σας. Επομένως, για να βοηθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τη διαδικασία απώλειας βάρους, είναι σημαντικό να κάνετε ότι μπορείτε για να μειώσετε αυτή την έντονη αίσθηση της πείνας. Συνήθως χρησιμοποιούνται διάφορες διατροφικές τεχνικές, όπως η προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή, η ενίσχυση της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και λιπαρά ενώ μειώνεται ο αριθμός των υδατανθράκων, έτσι ώστε να μην διεγείρεται ο κύκλος της ινσουλίνης.

Διαβάστε επίσης: ΕΡΕΥΝΑ: ΧΑΜΗΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ VS ΧΑΜΗΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΛΙΠΑΡΩΝ

Διέγερση της πείνας

Μια άλλη τεχνική που μπορεί επίσης να λάβετε υπόψη είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η άσκηση στην διέγερση της πείνας. Αν έχετε κάνει ποτέ μια σκληρή προσπάθεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας με βάρη ή αν έχετε ολοκληρώσει κάποια προπόνηση HIIT, πιθανότατα θα έχετε διαπιστώσει ότι εμφανίζεται η αντίστοιχη αύξηση της όρεξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις η όρεξη αυτή μπορεί να μην συμβεί αμέσως μετά την προπόνηση (για μερικούς ανθρώπους η έντονη άσκηση σκοτώνει την όρεξη), αλλά θα επιστρέψει εκδικητικά αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης: ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (HIIT)

 

Έρευνα

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Loughborough αξιολόγησαν την επίδραση του περπατήματος στο επίπεδο της όρεξης για να δουν ποια ήταν η σύνδεση. Έβαλαν δεκατέσσερις υγιείς νεαρούς` άνδρες να ολοκληρώσουν δύο δοκιμές οκτώ ωρών όπου πραγματοποιούσαν γρήγορο περπάτημα για εξήντα λεπτά και στη συνέχεια αναπαύονταν για επτά ώρες. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής τους πρόσφεραν δύο φορές μπουφέ και εκτιμήθηκε η όρεξη τους σε διαστήματα 30 λεπτών καθ ‘όλη την περίοδο ανάπαυσης, καθώς και η ακυλιωμένη γκρελίνη, η γλυκόζη, η ινσουλίνη και η τριακυλγλυκερόλη.

 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι παρά το γεγονός ότι το περπάτημα δημιούργησε ένα καθαρό ενεργειακό έλλειμμα (περισσότερες θερμίδες καταναλώθηκαν από όσες είχαν ληφθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας), δεν αυξήθηκε σημαντικά το επίπεδο όρεξης των ατόμων, η πρόσληψη θερμίδων ή μακροθρεπτικών ουσιών ή τα επίπεδα γκρελίνης στο αίμα. Τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη δεν αντικατέστησαν τις θερμίδες που έκαψαν κατά τη διάρκεια του περπατήματος με αυξημένη πρόσληψη τροφής, υποδεικνύοντας ότι αυτή η άσκηση αποδείχθηκε αποτελεσματική για την αύξηση της απώλειας λίπους χωρίς την αύξηση της όρεξης.

 

Τί πρέπει να θυμάστε

Έτσι, προτού βιαστείτε να εκτελέσετε μια πολύ έντονη αεροβική προπόνηση, ίσως να το ξανασκεφτείτε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα οφέλη που προσφέρει η εντατική διαλειμματική προπόνηση για λόγους απώλειας λίπους, ωστόσο, εάν το επίπεδο πείνας σας αρχίζει να ξεφεύγει εκτός ελέγχου και προκαλεί μόνο κατανάλωση του ελλείμματος που δημιουργείτε από την άσκηση, αυτό μπορεί να μην είναι και η πιο καλή μέθοδος για την διέγερση της απώλειας λίπους.

 

Πηγή: Simplyshredded.com


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
ΠΡΩΙΝΗ Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ;
Advertisment