ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ


Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε κίνητρο στο γυμναστήριο, ή απλώς δεν αισθάνεστε ότι αποκομίζετε αρκετά από τη ρουτίνα άσκησής σας, εξετάστε την πρόσληψη ενός προσωπικού γυμναστή. Ένας προσωπικός γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει να καταλήξετε στο σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Είτε θέλετε να χάσετε μερικά κιλά, να τονώσετε τα χέρια σας, ή να αποκτήσετε ένα επίπεδο στομάχι για την καλοκαιρινή περίοδο, ένας προσωπικός γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε πιο εύκολα τους συγκεκριμένους στόχους σας.

 

Πώς μπορεί ένας προσωπικός γυμναστής να σας βοηθήσει

Η πρόσληψη ενός προσωπικού γυμναστή σημαίνει ότι θα υπάρξει τόσο μια οικονομική δέσμευση όσο και μια δέσμευση χρόνου για την υγεία και την φυσική σας κατάσταση. Ένας προσωπικός γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Να ξεκινήσετε. Ένας προσωπικός γυμναστής μπορεί να σας καθοδηγήσει προς την οικοδόμηση μιας γυμνασμένης διάπλασης δημιουργώντας μια εξατομικευμένη ρουτίνα άσκησης για σας.
  • Να μάθετε την κατάλληλη τεχνική. Αν δεν εκτελείτε τις ασκήσεις με τον σωστό τρόπο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, κάτι που ενδεχομένως να καθυστερήσει την πρόοδο σας. Με τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων θα είστε ασφαλείς, αποκομίζοντας το μέγιστο όφελος από την προπόνηση σας.
  • Να πετύχετε τους στόχους σας. Εάν θέλετε να χάσετε τα τελευταία 10 κιλά, να τονώσετε το σώμα σας ή απλώς να είστε πιο υγιής, αλλά δεν μπορείτε να το πετύχετε αυτό μόνοι σας, ένας προσωπικός γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει να συνεχίσετε το πρόγραμμα σας με συνέπεια.

Ακόμα και μερικές συνεδρίες με έναν προσωπικό γυμναστή μπορεί να είναι χρήσιμες. «Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση και από διαφορετικές οπτικές γωνίες», λέει ο Jody Swimmer, ειδικός Εκγύμνασης και ιδιοκτήτης Γυμναστηρίου.

 

Πώς να βρείτε τον καλύτερο προσωπικό γυμναστή:

Αν νομίζετε ότι ένας προσωπικός γυμναστής μπορεί να σας είναι χρήσιμος, τότε εξετάστε τα πιο κάτω πράγματα όταν ψάχνετε για κάποιον που ταιριάζει στις ανάγκες σας:

  • Δοκιμάστε έναν γυμναστή. «Εάν είστε μέλος ενός γυμναστηρίου, ζητήστε μια λίστα με τους διαθέσιμους γυμναστές και ρωτήστε ποια είναι η εκπαίδευσή τους και η εμπειρία τους στο χώρο, και στη συνέχεια παρακολουθήστε τους. Ή απλά πληρώστε για μία προπόνηση ώστε να πάρετε μια αίσθηση για την προσωπικότητα και τις δεξιότητές του», λέει ο Swimmer .
  • Δώστε σημασία στα προσόντα και στο στυλ του. Θέλετε έναν προσωπικό γυμναστή που θα είναι εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος από έναν έγκριτο οργανισμό. Πέρα από την πιστοποίηση, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο γυμναστής είναι κατάλληλος για εσάς και το στυλ της προπόνησής σας.
  • Ρωτήστε τον εαυτό σας πόσο καλά σας διδάσκει. Ένας προσωπικός γυμναστής πρέπει να κάνει περισσότερα από το να σας δείχνει απλά ασκήσεις. «Ως μία εμπειρία προσωπικής εκγύμνασης, θα πρέπει να είναι όλα σχετικά με εσάς, τις ανάγκες σας και οποιαδήποτε θέματα μπορεί να αντιμετωπίζετε», λέει ο Swimmer. «Ο γυμναστής σας δεν πρέπει να είναι κάποιος που θα σας οδηγήσει απλά μέσα από ασκήσεις, αλλά θα πρέπει να σας διδάξει αυτές τις ασκήσεις».

Εάν λοιπόν αξίζει το κόστος και βρείτε έναν προσωπικό γυμναστή που σας αρέσει, δοκιμάστε μερικές προπονήσεις ώστε να αρχίσετε να φτιάχνετε το σώμα σας. Ξεκινήστε με μερικές ώστε να σας καθοδηγήσει, και ίσως λίγες προπονήσεις με τον γυμναστή σας κάθε τόσο για να βεβαιωθείτε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τη ρουτίνα σας.

Διαβάστε επίσης: ΙΣΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗ;

 

Πηγή: Everydayhealth.com


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
ΠΡΩΙΝΗ Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ;
Advertisment