ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ


Αν η ρουτίνα σας χαλάει την διάθεση για το γυμναστήριο, μην αφήσετε εκγύμναση πίσω άλλα αντίθετα δοκιμάστε την ομαδική γυμναστική και εμπλουτίστε την άσκησή σας.

Πιο κάτω σας δίνουμε 8 πλεονεκτήματα των ομαδικών προγραμμάτων γυμναστικής που θα σας κάνουν να βλέπετε την ώρα για να βάλετε τα αθλητικά σας και να επισκεφθείτε το γυμναστήριο.

Κινητροποίηση: Σε μια ομάδα πολύ πιθανόν κάποιοι να ξεχωρίσουν σε θέμα απόδοσης. Αυτό κινητροποιεί θετικά τους υπόλοιπους και προωθεί έναν υγιή ανταγωνισμό όπου όλοι δίνουν το 100% της προσπάθειας τους.

Ποικιλία: Η ποικιλία επιλογών εκγύμνασης που προσφέρουν τα ομαδικά προγράμματα είναι τόσο μεγάλη που δεν υπάρχει χώρος για να πλήξης ποτέ αφού ανάλογα με την περίσταση μπορείς να ακολουθήσεις και ένα διαφορετικό πρόγραμμα.

Συνέπεια: Απουσία από ένα μάθημα απογοητεύει ολόκληρη την ομάδα και εσάς. Με τον τρόπο αυτό προωθείτε η συνέπεια μεταξύ των μελών της ομάδας αφού η παρουσία τους στα προγράμματα είναι επιτακτική λόγο του αισθήματος ευθύνης που δημιουργείται.

Ασφάλεια: Πάντα υπάρχουν άτομα μαζί σας που θα σας βοηθήσουν σε μια κατάσταση ανάγκης και θα σας συμβουλεύσουν αν είναι πιο προχωρημένοι από εσάς. Η ασφάλεια είναι σημαντική για άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Επιμόρφωση: Οι ασκούμενοι σε ένα ομαδικό πρόγραμμα μοιράζονται τις απόψεις, τις εμπειρίες τους, αποκομίζουν γνώσεις και έρχονται σε επαφή με νέες ιδέες, προτάσεις καθώς και δοκιμασμένες συμβουλές από ειδικούς.

Κοινωνικοποίηση: Σε μία ομάδα γνωρίζεις νέα άτομα και κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις κοινά ενδιαφέροντα αναφορικά αλλά και όχι μόνο με τη γυμναστική.

Γρηγορότερα αποτελέσματα: Το αίσθημα ανταγωνισμού, η υποστήριξη που παίρνουμε από τα άλλα μέλη της ομάδας, η πρόκληση της ομαδικής στοχοθέτησης και ο κοινός ενθουσιασμός που δημιουργείται οδηγεί σε γρηγορότερα αποτελέσματα μέσα σε μια ομάδα.

Διασκέδαση: Στην ομάδα σας θα βρείτε άτομα με τα οποία ταιριάζετε και έτσι θα μπορείτε να διασκεδάζετε, να γελάτε και να απολαμβάνετε την εκγύμναση σας. Αυτό είναι εξαιρετικά τονωτικό για τον ασκούμενο που θα τον οφελέσει στο να αναμένει για την επόμενη του εκγύμναση.

Διαβάστε επίσης: 7 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

 

Πηγή: Andreaszachariou.com


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
ΠΡΩΙΝΗ Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ;
Advertisment