7 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ


Σίγουρα ήδη γνωρίζετε ότι η σωματική άσκηση είναι καλή για εσάς και την υγεία σας, αλλά ξέρετε πραγματικά πόσο καλή; Μάθετε πως η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας, από την ενίσχυση της διάθεσης μέχρι και την βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής.

Θέλετε να αισθάνεστε πιο ανεβασμένοι, να έχετε περισσότερη ενέργεια, ακόμα και να ζήσετε περισσότερο; Τα οφέλη της τακτικής άσκησης και σωματικής δραστηριότητας είναι δύσκολο να αγνοηθούν, και μπορεί να τα αποκομίσει ο καθένας από εσάς ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή σωματικής ικανότητας. Χρειάζεστε κάτι πιο πειστικό;

Διαβάστε πιο κάτω 7 τρόπους με τους οποίους η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας.

1. Η άσκηση βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποτρέψει την υπερβολική αύξηση βάρους ή να βοηθήσει στη διατήρηση της απώλειας βάρους. Όταν συμμετέχετε σε μια φυσική δραστηριότητα καίτε θερμίδες. Όσο πιο έντονη είναι αυτή η δραστηριότητα, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε. Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε μεγάλες χρονικές περιόδους για να αποκομίσετε τα οφέλη της απώλειας βάρους. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια κανονική προπόνηση, τότε γίνετε απλά πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας με απλούς τρόπους, όπως χρησιμοποιώντας τις σκάλες αντί τον ανελκυστήρα ή κάνοντας δουλειές του σπιτιού.

2. Η άσκηση ενισχύει την καλή υγεία και καταπολεμά τις ασθένειες

Ανησυχείτε για τις καρδιακές παθήσεις; Προσπαθείτε να αποτρέψετε την υψηλή αρτηριακή πίεση; Ανεξαρτήτως του σωματικού σας βάρους, η σωματική δραστηριότητα θα ενισχύσει την «καλή» χοληστερόλη (HDL) και θα μειώσει τα ανθυγιεινά τριγλυκερίδια. Αυτό θα διατηρήσει την ομαλή ροή του αίματος σας, κάτι το οποίο θα μειώσει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στην πραγματικότητα, η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε ή να αντιμετωπίσετε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων, του μεταβολικού συνδρόμου, του διαβήτη τύπου 2, της κατάθλιψης, ορισμένων ειδών καρκίνου και της αρθρίτιδας.

3. Η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση

Νιώθετε την ανάγκη να ανεβείτε ψυχολογικά; Ή χρειάζεστε κάποιου είδους εκτόνωση μετά το άγχος της δουλειάς; Μια προπόνηση στο γυμναστήριο ή ένα γρήγορο μισάωρο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει. Η σωματική δραστηριότητα διεγείρει διάφορες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που μπορεί να σας αφήσουν πιο ευτυχισμένους και πιο χαλαρούς. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα για την εμφάνιση σας και τον εαυτό σας όταν γυμνάζεστε τακτικά, κάτι το οποίο μπορεί να ενισχύσει και να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση σας .

4. Η άσκηση αυξάνει την ενέργεια

Αισθάνεστε κούραση μετά από τα ψώνια ή τις αγγαρείες του σπιτιού; Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη μυϊκή σας δύναμη και να αυξήσει την αντοχή σας. Η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα παρέχει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στους ιστούς σας και βοηθά το καρδιαγγειακό σας σύστημα ώστε να δουλεύει πιο αποδοτικά. Και όταν η καρδιά και οι πνεύμονες σας δουλεύουν πιο αποδοτικά, έχετε περισσότερη ενέργεια για τις καθημερινές σας δουλειές και υποχρεώσεις.

5. Η άσκηση βοηθά στον καλύτερο ύπνο

Πασχίζετε να κοιμηθείτε ή να συνεχίσετε να κοιμάστε; Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο βαθιά. Απλά αποφύγετε την άσκηση κοντά στην ώρα του ύπνου, καθώς μπορεί να σας δώσει ενέργεια κρατώντας σας άγρυπνους.

6. Η άσκηση βάζει τη σπίθα πίσω στη σεξουαλική σας ζωή

Αισθάνεστε κουρασμένοι ή έχετε μειωμένη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σας ώστε να απολαύσετε τη σωματική επαφή; Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας «ενεργοποιήσει» και να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα για την εμφάνιση σας, κάτι το οποίο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη σεξουαλική σας ζωή. Επιπλέον, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη διέγερση στις γυναίκες, καθώς οι άνδρες που ασκούνται τακτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας από ότι οι άνδρες που δεν γυμνάζονται.

7. Η άσκηση μπορεί να είναι διασκεδαστική

Η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε την ώρα σας. Σας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε, να απολαύσετε την ύπαιθρο ή απλά να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας κάνουν ευτυχισμένους. Τα πλείστα γυμναστήρια επίσης, προσφέρουν μία ποικιλία τάξεων ομαδικής εκγύμνασης οι οποίες μπορούν να σας προσφέρουν μία έντονη δραστηριότητα μέσα από ειδικά φτιαγμένες χορογραφίες που θα σας τονώσουν τη διάθεση. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα μάθημα χορού, να πάτε για πεζοπορία σε ένα μονοπάτι ή να συμμετάσχετε σε μία ομάδα ποδοσφαίρου. Βρείτε μια σωματική δραστηριότητα που απολαμβάνετε και απλά κάντε την. Αν βαρεθείτε μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε κάτι νέο.

Συμπέρασμα

Η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθανθείτε καλύτερα, να αποκομίσετε οφέλη για την υγεία αλλά και να διασκεδάσετε. Ως γενικό στόχο, φροντίστε να εκτελείτε κάποια σωματική δραστηριότητα τουλάχιστον για 30 λεπτά καθημερινά. Αν επιθυμείτε να χάσετε βάρος ή αν στοχεύετε στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων fitness, τότε θα χρειαστεί να γυμναστείτε περισσότερο. Φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες για την υγεία σας.

 

Πηγή: Mayoclinic.com


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
ΠΡΩΙΝΗ Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ;
Advertisment