6 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΝΙΤΡΙΚΟΥ ΟΞΕΙΔΙΟΥ


Προπονήστε σκληρά στο γυμναστήριο, σηκώνετε περισσότερο βάρος κάθε εβδομάδα, ενώ βεβαιώνεστε ότι παίρνετε ένα σωστό προ-προπονητικό και μετα-προπονητικό ρόφημα. Δίνετε στο σώμα σας την απαραίτητη ξεκούραση που χρειάζεται για να ανακάμψει έτσι ώστε να μπορεί το ίδιο να οικοδομηθεί ξανά πιο ισχυρό από ποτέ.

Αλλά, υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσατε να κάνετε για να πάρετε την πρόοδο σας σε ένα ανώτερο επίπεδο; Αφού έχετε πάρει τα βασικά και έχετε μια σταθερή κατανόηση για το τι πρέπει να κάνετε στο γυμναστήριο, ήρθε η στιγμή να δούμε μερικά επιπλέον πράγματα που θα σας βοηθήσουν να δώσετε αυτό το κάτι παραπάνω στην προπόνηση σας ώστε να πάρετε τα αποτελέσματα σας στην κορυφή.

Ένας από αυτούς τους παράγοντες που μπορεί να εξυπηρετήσει το σκοπό αυτό είναι το νιτρικό οξείδιο. Τι είναι το νιτρικό οξείδιο και πως θα σας βοηθήσει; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ό,τι έχει να προσφέρει αυτό το συμπλήρωμα.

Διαβάστε επίσης: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΝΙΤΡΙΚΟΥ ΟΞΕΙΔΙΟΥ;

 

1. Αυξημένα ποσοστά ανάκαμψης

Ο πρώτος τρόπος με τον οποίο μπορεί να σας βοηθήσει το νιτρικό οξείδιο είναι αν βάζετε μεγάλη ένταση στο γυμναστήριο, αλλά είστε τόσο κουρασμένοι την επόμενη ημέρα και χρειάζεστε στην πραγματικότητα λίγες μέρες μέχρι τελικά να ανακάμψετε και να ξεκινήσετε πάλι δυναμικά.

Αυτό που κάνει το νιτρικό οξείδιο είναι να στηρίζει το ποσό της ροής του αίματος στους ιστούς ενθαρρύνοντας τους μύες στο σώμα να χαλαρώσουν και επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερη παροχή οξυγόνου να φτάσει προς τους εργαζόμενους μύες.

Δεδομένου ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες σε μια γρήγορη ανάκαμψη είναι να βεβαιωθείτε ότι η αφθονία των θρεπτικών ουσιών φτάνει στους μυϊκούς ιστούς μετά από μια σκληρή προπόνηση, η ροή του αίματος πραγματικά πρόκειται να κάνει διαφορά.

Έχετε υπόψη ότι δεν θα παρατηρήσετε τόσο μεγάλα αποτελέσματα, εάν δεν παίρνετε ένα σωστό μετα-προπονητικό ρόφημα και γεύμα, αλλά όπως προαναφέραμε πιο πάνω, εφόσον το έχετε ήδη φροντίσει αυτό, τότε είναι που θα δείτε καθαρά τα αποτελέσματα του νιτρικού οξειδίου.

Όταν ανακάμπτετε γρηγορότερα μεταξύ των προπονήσεων σας, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πιο συχνές προπονήσεις, και επομένως καλύτερα αποτελέσματα. Να θυμάστε όμως ότι οι συχνές προπονήσεις με βάρη χωρίς πλήρη ανάρρωση θα φέρει φτωχά αποτελέσματα και υπερπροπόνηση. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η ανάκαμψη. Εάν επιθυμείτε να προπονείστε συχνά, τότε καλύτερα να ψάξετε αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης: ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

 

2. Μειωμένα επίπεδα κόπωσης κατά τη διάρκεια υψηλότερων επαναλήψεων

Ένα άλλο πράγμα στο οποίο θα σας βοηθήσει το νιτρικό οξείδιο είναι η κόπωση. Εάν διαπιστώσετε ότι η κόπωση είναι ένας περιοριστικός παράγοντας στην προπόνηση σας, αυτό είναι ένα συμπλήρωμα που μπορεί να βοηθήσει.

Καθώς εκτελείτε τις ασκήσεις σας, το σώμα αρχίζει γρήγορα να ξεμένει από οξυγόνο. Όταν γίνει αυτό, θα αρχίσει να διαμορφώνεται συσσώρευση του γαλακτικού οξέος στο μυϊκό ιστό, η οποία δημιουργεί στη συνέχεια ένα αρκετά υψηλό επίπεδο κόπωσης.

Συχνά, αυτή η κούραση γίνεται αισθητή ως μια αίσθηση καψίματος και σας αναγκάζει να σταματήσετε την άσκηση. Αν εκτελείτε ένα υψηλό φάσμα επαναλήψεων – 8-12 επαναλήψεις – η αύξηση της κόπωσης μπορεί να είναι εξαιρετικά περιοριστική για την πρόοδο σας. Έτσι, εάν μπορείτε να μεταφέρετε περισσότερο οξυγόνο στους ιστούς, μειώνοντας έτσι την ποσότητα συσσώρευσης του γαλακτικού οξέος και αντίστοιχα το ποσό κόπωσης, θα μειώσετε δραματικά αυτό το πρόβλημα.

 

3. Ενισχυμένη αντοχή

Εάν είστε ένας αθλητής αντοχής που προπονείται για ένα μαραθώνιο, το νιτρικό οξείδιο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. Συχνά αυτό το συμπλήρωμα θεωρείται ότι είναι περισσότερο ένα βοήθημα για τους αθλητές δύναμης, αλλά αυτό δεν αληθεύει. Εφόσον η απόδοση αντοχής εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα του οξυγόνου στους μυϊκούς ιστούς, η ροή αίματος που μεταφέρει οξυγόνο θα σας βοηθήσει να ασκηθείτε περισσότερο χωρίς να κουραστείτε.

Όσοι προπονούνται για αντοχή και πρόκειται να αγωνιστούν σε ένα υψόμετρο πολύ υψηλότερο από ότι έχουν συνηθίσει, καλό είναι να λάβουν έντονα υπόψη τη συμπλήρωση με νιτρικό οξείδιο. Σε μεγαλύτερα υψόμετρα η μειωμένη ικανότητα για λήψη οξυγόνου είναι ιδιαίτερα αισθητή. Με τη χρήση του συμπληρώματος θα συμβάλετε στην αντιστάθμιση αυτή έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με τις συνήθεις συνθήκες της προπόνησης σας.

 

4. Αυξημένη διαθεσιμότητα ενέργειας

Μια άλλη σημαντική έμμεση επίδραση του νιτρικού οξειδίου στην απόδοση της άσκησης είναι ότι η ροή του αίματος σας δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσετε την καλύτερη βασική ισορροπία της θερμοκρασίας σας.

Όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια μιας σκληρής προπόνησης, το σώμα θα προσπαθήσει να κρυώσει τους ιστούς, έτσι ώστε η υπερθέρμανση να αποφευχθεί. Με την καλή ροή αίματος αυτή η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη, καθώς κατευθύνεται λιγότερη ενέργεια προς την επίτευξη αυτού του στόχου αφήνοντας έτσι περισσότερη ενέργεια για να ολοκληρώσετε τις προπονήσεις σας.

 

5. Αυξημένη χρήση γλυκόζης

Αυτοί που επιθυμούν να κάψουν σωματικό λίπος ίσως θέλουν να κοιτάξουν προσεκτικά τα οφέλη του νιτρικού οξειδίου. Μια μελέτη που διεξήχθη από το American Journal of Endocrinology and Metabolism εξέτασε την επίδραση του προδρόμου του νιτρικού οξειδίου L-αργινίνη στο μεταβολισμό της γλυκόζης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Είχαν εννέα άνδρες εκπαιδευμένους για αντοχή να ποδηλατούν για συνολικά 120 λεπτά τα οποία στη συνέχεια ακολουθούνταν από μια περίοδο 15 λεπτών μέγιστης προσπάθειας.

Κατά το διάστημα αυτό μετρήθηκαν τα επίπεδα της γλυκόζης στο σώμα και διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που είχαν λάβει την L-αργινίνη είχαν ένα σημαντικά υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης γλυκόζης, ρυθμό εξαφάνισης της γλυκόζης και ρυθμό εκκαθάρισης της. Αυτό αποδεικνύει ότι αυτοί οι αθλητές έπαιρναν τη γλυκόζη στα μυϊκά κύτταρα πιο γρήγορα καθώς συνεχιζόταν η άσκηση.

Εκτός από αυτό, το συμπλήρωμα υποστήριξε επίσης την αύξηση της συγκέντρωσης εστεροποιημένων λιπαρών οξέων καθώς επίσης και γλυκερόλης στο σώμα, προκαλώντας ενδεχομένως την καύση λίπους ως καύσιμο.

Έτσι λοιπόν, εκείνοι που επιθυμούν να κάψουν σωματικό λίπος μπορεί να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα όταν χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία όσον αφορά τη χρήση της διαθέσιμης γλυκόζης στο σώμα και στη συνέχεια την καύση των λιπώδη ιστών.

Διαβάστε επίσης: ΕΡΕΥΝΑ – Η ΑΡΓΙΝΙΝΗ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΤΑ 26%

 

6. Αυξημένο μυϊκό φούσκωμα

Το τελευταίο όφελος από τη χρήση νιτρικού οξειδίου είναι το μεγάλο μυϊκό φούσκωμα που εμφανίζεται μετά από μια προπόνηση. Ποιος δεν αγαπά το αίσθημα σφιχτών και γεμάτων μυών, αφού έχει τελειώσει μια έντονη προπόνηση δικεφάλων και τρικεφάλων; Όταν παίρνετε νιτρικό οξείδιο, αυτό το φούσκωμα θα είναι πιο έντονο και θα διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Δεδομένου ότι το μυϊκό φούσκωμα είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της αυξημένης ροής αίματος στο μυϊκό ιστό, η οποία εμφανίζεται φυσικά ως ένα βαθμό όταν εκτελείται η άσκηση, η ροή του αίματος στους ιστούς με το νιτρικό οξείδιο το καθιστά ιδιαίτερα εμφανές.

Αυτό το μυϊκό φούσκωμα μπορεί να προκαλέσει απλά κάποιο επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσετε με το πρόγραμμα άσκησης σας, βλέποντας έτσι καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα!

 

Συμπέρασμα

Το νιτρικό οξείδιο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συμπληρώματα για ενίσχυση της απόδοσης σας και βρίσκεται συχνά σε πολλά προϊόντα έτσι ώστε να μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη από περισσότερα από ένα συμπλήρωμα κάθε φορά. Λάβετε υπόψη αυτό το ταχείας δράσης συμπλήρωμα και κάντε την επένδυση για να πάρετε τις προπονήσεις σας σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

 

Πηγή: Bodybuilding.com


5 ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ
ΤΑ 7 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
3 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΡΟΦΗΜΑ
Advertisment