9 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΑ ΡΟΦΗΜΑ ΠΡΩΤΕIΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ


Η πρωτεΐνη είναι ένα βασικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής. Η πρωτεΐνη έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι αποτελεί ένα βασικό παράγοντα στην απώλεια βάρους και στον σχηματισμό του σώματος. Τα πρωτεϊνικά ροφήματα είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. Τι είναι αυτό που κάνει αυτά τα ροφήματα τόσο ευεργετικά για την απώλεια βάρους; Διαβάστε πιο κάτω.

 

1. Τα ροφήματα πρωτεΐνης μπορούν να αντικαταστήσουν τους υδατάνθρακες για να επιταχύνουν την απώλεια βάρους

Η πρωτεΐνη μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για τους υδατάνθρακες. Η διαφορά είναι ότι οι υδατάνθρακες σας δίνουν μια άμεση ενίσχυση της ενέργειας, η οποία σας επιτρέπει να προπονηθείτε σκληρότερα. Η πρωτεΐνη, από την άλλη πλευρά, απαιτεί χρόνο για να αφομοιωθεί προτού σας δώσει ενέργεια, καθιστώντας την μια καλύτερη πηγή μακροπρόθεσμα. Αυτή η αργή καύση βοηθάει αρκετά στην απώλεια βάρους και σε προγράμματα άσκησης. Εάν πιείτε ένα πρωτεϊνικό ρόφημα μερικές ώρες πριν από την προπόνηση σας, θα εξαλείψει την ανάγκη κατανάλωσης υδατανθράκων κατά τη διάρκεια και/ή μετά την προπόνηση σας.

Impact Whey ProteinΑγοράστε τώρα!

2. Τα ροφήματα πρωτεΐνης δεν θα αυξήσουν την περιφέρεια σας

Σε συνδυασμό με σκληρή προπόνηση, η πρωτεΐνη επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να αποκτήσουν μυϊκό βάρος. Αυτό το είδος βάρους οδηγεί συχνά στην εσφαλμένη ιδέα ότι η πρωτεΐνη είναι η αιτία πίσω από το κέρδος σωματικού βάρους. Επιπλέον, μερικά πρωτεϊνικά ροφήματα περιέχουν ζάχαρη και άλλες αρωματικές ουσίες για σκοπούς καλύτερης γεύσης. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι ισοδύναμα με την κατανάλωση μιας σοκολάτας. Αυτά τα πρόσθετα οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Αλλά εάν παίρνετε πρωτεΐνη από μια πηγή που δεν περιέχει αυτά τα σάκχαρα ή αντλεί τη γεύση από φυσικές πηγές, όπως μια απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος, τότε το ρόφημα δεν θα προσθέσει ούτε μια ίντσα στην περιφέρεια σας.

 

3. Ο μυϊκός ιστός καίει λίπος και η πρωτεΐνη χτίζει μυς

Η πρωτεΐνη βοηθά στην μυϊκή οικοδόμηση και όσο μεγαλύτεροι είναι οι μύες σας, τόσο περισσότερες θερμίδες μπορεί να κάψει το σώμα σας. Με την κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης, δίνετε στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται για να ενισχύσει τους μύες σας. Η συνεχής κατανάλωση πρωτεϊνικών ροφημάτων θα θέσει το σύστημά σας σε έναν κύκλο συνεχούς καύσης θερμίδων. Με απλά λόγια, τα ροφήματα πρωτεΐνης δίνουν στο σώμα σας το καύσιμο που χρειάζεται για να καίει το λίπος.

 

4. Τα ροφήματα πρωτεΐνης καταστρέφουν θερμίδες

Ορισμένες πρωτεΐνες όπως η πρωτεΐνη ορού γάλακτος – είναι θερμογενής, που σημαίνει ότι καίει αρκετές θερμίδες στο σώμα σας, παρέχοντας σας υγιείς και δυνατούς μύες. Η καύση επιπλέον θερμίδων είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους. Ακόμη και άτομα που παρακολουθούν την θερμιδική τους πρόσληψη συχνά καταναλώνουν κρυφές θερμίδες. Η σαλάτα είναι μια υγιεινή επιλογή γεύματος, αλλά προσθέστε αρκετή ποσότητα ντρέσινγκ και ξαφνικά η διατροφή σας αρχίζει να συμπεριλαμβάνει κρυφές θερμίδες. Ένα ρόφημα πρωτεΐνης που αποτελείται από ορό γάλακτος θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτές τις κρυφές θερμίδες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ Η ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΕIΝΗ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ;

 

5. Τα ροφήματα πρωτεΐνης βοηθούν τη διαδικασία καύσης λίπους

Η πρωτεΐνη περιέχει αμινοξέα, όπως η λευκίνη, που διεγείρουν την οξείδωση των λιπαρών οξέων και καίνε θερμίδες. Όταν συμπεριλαμβάνετε ένα ρόφημα πρωτεΐνης στη διατροφή σας, μπορείτε να εξουδετερώσετε την περιστασιακή χαμένη προπόνηση. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι προσθέτοντας ένα πρωτεϊνικό ρόφημα στο καθημερινό σας πλάνο διατροφής θα μπορείτε να φάτε όση σοκολάτα και παγωτό θέλετε παραλείποντας το γυμναστήριο.

 

6. Τα ροφήματα πρωτεΐνης βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης σας

Εάν δεν αισθάνεστε χορτάτοι, θέλετε να φάτε, ανεξάρτητα από το πόσο έχετε ήδη φάει. Είναι μια μάχη ενάντια στο μυαλό σας και συνήθως το στομάχι σας κερδίζει. Η σωστή πρωτεΐνη μπορεί να εξισώσει αυτή τη μάχη. Στην πραγματικότητα, έρευνα δείχνει ότι η πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της Γκρελίνης, της ορμόνης που διεγείρει την αίσθηση της πείνας. Επιπλέον, η πρωτεΐνη όπως ο ορός γάλακτος περιέχει γλυκομακροπεπτίδιο, το οποίο διεγείρει τη χολοκυστοκινίνη. Η χολοκυστοκινίνη είναι μια εντερική ορμόνη που απελευθερώνεται μετά το γεύμα και σας δίνει την αίσθηση ότι δεν είστε πλέον πεινασμένοι.

 

7. Τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε τη σωστή πρωτεΐνη στη διατροφή σας

Τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον πρωτεΐνη στη διατροφή σας χωρίς την ταλαιπωρία της ετοιμασίας γευμάτων. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά συμπληρώματα και μείγματα διαθέσιμα για να ταιριάζουν με τον τυπικό αθλούμενο που θέλει να χάσει μερικά κιλά. Υπάρχουν επίσης ροφήματα που μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές και κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

 

8. Τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι μία υγιεινή και εύκολη τροφή

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη σωστή διατροφή είναι η διαδικασία που χρειάζεται σε σύγκριση με τα έτοιμα επεξεργασμένα τρόφιμα. Η δουλειά, η οικογένεια και άλλες υποχρεώσεις μπορούν να δαπανήσουν αρκετό από τον χρόνο σας. Έτσι, όταν έρχεται η ώρα του μεσημεριανού γεύματος ή του δείπνου, υπάρχει ένας δυνατός πειρασμός στο να ετοιμάσετε ένα γρήγορο κατεψυγμένο γεύμα στον φούρνο μικροκυμάτων ή να περάσετε από το κοντινότερο σας φαστφουντάδικο, αντί να αφιερώσετε χρόνο για να προετοιμάσετε ένα υγιεινό γεύμα. Ένα ρόφημα πρωτεΐνης δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από την κατανάλωση ενός επεξεργασμένου γεύματος.

 

9. Έρευνα υποστηρίζει τα οφέλη των πρωτεϊνικών ροφημάτων

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα ροφήματα πρωτεΐνης συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Άτομα που έλαβαν συμπληρωματική πρωτεΐνη έχασαν σημαντικά περισσότερη λιπαρή μάζα και παρουσίασαν αξιοσημείωτη μείωση της ολικής και της LDL χοληστερόλης. Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη το 2006 έδειξε ότι η κατανάλωση 60 γραμμαρίων πρωτεΐνης ορού γάλακτος μακροπρόθεσμα (έξι μήνες ή περισσότερο) αντί για 60 γραμμάρια υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του σωματικού λίπους και του συνολικού βάρους.

 

Πηγή: Predatornutrition.com


ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ: ΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ…ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΛΙΠΟΥΣ;
5 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΑΣ
Advertisment