ΤΑ 4 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΥIΚΑ ΣΑΣ ΚΕΡΔΗ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ


Η σκληρή και βαριά προπόνηση, η σωστή διατροφή, και ο επαρκής ύπνος είναι όλα σημαντικά βήματα όταν πρόκειται για την μυϊκή οικοδόμηση. Αλλά ακόμα και με το πιο σωστό πρόγραμμα διατροφής και προπόνησης ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε κάποια στασιμότητα στη μυϊκή σας ανάπτυξη.

Για καλή σας τύχη όμως υπάρχουν όμως κάποια αποτελεσματικά συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν να πιεστείτε λίγο πιο σκληρά στο γυμναστήριο, ξεπερνώντας το οροπέδιο σας με αποτέλεσμα καινούρια μυϊκά κέρδη.

 

1. Πρωτεΐνη ορού γάλακτος (Whey Protein)

Μια ποιοτική σκόνη πρωτεΐνης θα πρέπει να αποτελεί ένα βασικό συμπλήρωμα για κάθε αθλούμενο. Εκτός από τον ρόλο της στην παραγωγή ενζύμων και ορμονών, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης και δύναμης των μυών σας. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε λευκίνη. Η λευκίνη είναι ένα βασικό αμινοξύ που ενεργοποιεί τη σύνθεση πρωτεϊνών και βοηθά στην ανάκαμψη και αποκατάσταση των μυών σας. ΠΡΩΤΕΪΝΗ IMPACT WHEY

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στo American Journal of Clinical Nutrition ανέφερε ότι η συμπλήρωση με πρωτεΐνη ορού γάλακτος είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά μεγαλύτερα κέρδη στην άλιπη σωματική μάζα και δύναμη σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο. Αν προσπαθείτε να προσθέσετε μυϊκή μάζα και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνηση σας, στοχεύστε μια ημερήσια πρόσληψη 1,5-2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Πίνοντας ένα ρόφημα πρωτεΐνης μετά την προπόνηση μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε αυτόν τον στόχο.

Διαβάστε επίσης: ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΡΩΤΕIΝΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ;

 

2. Μονοϋδρική Κρεατίνη (Monohydrate Creatine)

Η μονοϋδρική κρεατίνη είναι ο βασιλιάς όλων των συμπληρωμάτων: Είναι απλά ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό στην ικανότητά του να αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και το μέγεθος.

Κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης, το σώμα σας βασίζεται κυρίως σε αποθέματα της ATP (τριφωσφορική αδενοσίνη) και PCr (φωσφοοκρεατίνη) για την παροχή ενέργειας. Αλλά το σώμα σας χρησιμοποιεί αυτά τα αποθέματα γρήγορα, και γι ‘αυτό δεν μπορείτε να προπονηθείτε στη μέγιστη ένταση για πολύ ώρα. Εδώ είναι όπου η μονοϋδρική κρεατίνη μπαίνει στο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΫΔΡΙΚΗ ΚΡΕΑΤΙΝΗ

Η συμπλήρωση με μόλις 3-5 γραμμάρια την ημέρα έχει αποδειχθεί να αυξάνει τα αποθέματα κρεατίνης στον μυ. Περισσότερη κρεατίνη σημαίνει μεγαλύτερη πρόσβαση σε ATP και PCr και αυτό σημαίνει περισσότερες επαναλήψεις ανά σετ, συντομότερες περιόδους ανάπαυσης και αυξημένη ανοχή προπόνησης με την πάροδο του χρόνου.

Βραχυπρόθεσμα, η λήψη μονοϋδρικής κρεατίνης μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μεγαλύτερη απόδοση και δύναμη. Μακροπρόθεσμα, θα διεγείρει μεγαλύτερη μυϊκή ανάπτυξη. CREAPURE® (ΜΟΝΟΫΔΡΙΚΗ ΚΡΕΑΤΙΝΗ)

 

3. Βεταϊνη (Betaine)

Η βεταϊνη (ΑΚΑ τριμεθυλγλυκίνη) είναι ακόμη ένα αξιόλογο συμπλήρωμα το οποίο υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά πρόσφατα άρχισε να παίρνει περισσότερη προσοχή καθώς φαίνεται η αξία του ως προ-προπονητική φόρμουλα
Η βεταϊνη φαίνεται να δουλεύει αυξάνοντας την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης και της IGF-1, ενώ αμβλύνει την προκαλούμενη από την άσκηση απελευθέρωση των καταβολικών ορμονών, όπως η κορτιζόλη. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι η αύξηση της μυϊκής ανάπτυξης και η μείωση της διάσπασης των μυών μετά από την άσκηση. Δεδομένου ότι η βεταϊνη λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως και η μονοϋδρική κρεατίνη, οι ερευνητές υποψιάζονται ότι ίσως να διεγείρει μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη των μυών.

Οι συμμετέχοντες σε μια μελέτη του 2009 έλαβαν 1,25 γραμμάρια βεταϊνης ανά ημέρα για 14 ημέρες. Σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο, τα μέλη της ομάδας βεταΐνης μπόρεσαν να κάνουν περισσότερες επαναλήψεις, υποδηλώνοντας ότι η βεταΐνη καθυστερεί την κόπωση κατά την άσκηση υψηλής έντασης. Μια αύξηση στον όγκο της προπόνησης σε υψηλότερες εντάσεις θα οδηγήσει σε αυξήσεις της μυϊκής μάζας με την πάροδο του χρόνου.

 

4. Μηλική Κιτρουλίνη (Citrulline Malate)

Επισκιασμένη από την πιο δημοφιλή L-κιτρουλίνη και αργινίνη, η μηλική κιτρουλίνη είναι ένα ισχυρό ενισχυτικό νιτρικού οξειδίου που αξίζει περισσότερη προσοχή. Η μηλική κιτρουλίνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του νιτρικού οξειδίου (και κατά συνέπεια της ροής του αίματος) καλύτερα από την L-κιτρουλίνη ή την αργινίνη ατομικά. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την ενέργεια και να μειώσει την ευαισθησία βοηθώντας στην απομάκρυνση των μεταβολικών υποπροϊόντων που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης. CITRULLINE MALATE MYPROTEIN

Δεν χρειάζεται καν να κάνετε φόρτωση με την μηλική κιτρουλίνη για να δείτε τα αποτελέσματα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Strength and Conditioning Research έδειξε ότι μία δόση μηλικής κιτρουλίνης (8 γραμμάρια) ήταν αρκετή για να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των επαναλήψεων που θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν οι συμμετέχοντες στις πιέσεις πάγκου, μειώνοντας επίσης το μυϊκό πόνο μετά την προπόνηση.

Διαβάστε επίσης: 3 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗ ΜΥIΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Πηγή: Bodybuilding.com


6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΝΟΣΙΝΗ
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΡΩΤΕIΝΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ;
ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΚΡΕΑΤΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΑΣ;
Advertisment