10 ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΦΑΓΗΤΑ!


Ξεχάστε τις καραμέλες. Η ζημιά που μπορούν να σας κάνουν ίσως είναι λίγη σε σύγκριση με τη ζημία που μπορούν να κάνουν οι πιο κάτω διατροφικές σας επιλογές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις χειρότερες επιλογές τροφίμων που μπορεί να κάνει κάποιος.

 

1. Ντόνατς

Τηγανίζετε μερικό ραφιναρισμένο αλεύρι, προσθέτετε ένα σωρό ζάχαρη και τι έχετε; Μια εκτεταμένη δέσμευση με το διάδρομο στο γυμναστήριο.

 

2. Παγωτό

Εμείς δεν πρόκειται να κράξουμε όλα τα παγωτά, αλλά αυτά που περιέχουν κρέμα γάλακτος ως βασικό συστατικό θα μπορούσε να περιέχουν μέχρι και 250 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα!

 

3. Πίτα κοτόπουλου (Chicken Pot pie)

Σίγουρα υπάρχει πρωτεΐνη στα κομμάτια του κοτόπουλου, αλλά ένα σερβίρισμα μπορεί να έχει έως και 1.020 θερμίδες και ένα εκπληκτικό ποσό 64 γραμμαρίων λίπους!

 

4. Έτοιμα γεύματα κρεάτων

Εκτός από τη φήμη τους για την αφθονία σε νάτριο και λίπος, μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς απο τι έχουν φτιαχτεί αυτά τα επεξεργασμένα κρέατα. Καλύτερα να μη μάθετε ποτέ και εννοείται, να μην τα τρώτε.

 

5. Στιγμιαία ζυμαρικά

Είναι φτηνά, νόστιμα και χορταστικά, αλλά τα στιγμιαία ζυμαρικά δεν προσφέρουν πολλά από την άποψη της διατροφικής υποστήριξης και τα περισσότερα θα σας επιβαρύνουν με πολύ αλάτι.

 

6. Μαργαρίνη

Πολλά από αυτά τα υποκατάστατα βουτύρου είναι κάτι περισσότερο από βαμμένα και αρωματισμένα με τα υδρογονωμένα λίπη να παίζουν σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που δέν περιέχουν τρανς λιπαρά τα οποία είναι πολύ κακά για την καρδία σας.

 

7. Τσιπς καλαμποκιού

Μην αφήνετε το όνομα σας ξεγελάσει. Τα τσιπς καλαμποκιού δεν είναι καλύτερα για σας από τα κανονικά πατατάκια.

 

8. Κονσερβοποιημένες σούπες

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς περιέχουν έως και 50% της ημερήσιας πρόσληψης νατρίου σας. Με αυτή την αναλογία, τότε θα πρέπει μη φάτε τίποτα άλλο παρά σέλινο για δείπνο.

 

9. Baked Beans (προψημένα φασόλια σε κονσέρβα)

Αν και τα φασόλια είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και διαιτητικών ινών, εφόσον μουλιάζουν σε μια λίμνη από εξευγενισμένα σάκχαρα δεν μπορούν να είναι και πολύ καλά για σας.

 

10. Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ντρέσινγκ για σαλάτες

Σίγουρα έχουν αφαιρέσει το περισσότερο, αν όχι όλο από το λίπος. Αλλά για να έχουν κάποια γεύση, πολλά είναι φορτωμένα με ζάχαρη.

Εντάξει, εάν ήδη ακολουθείτε μία σωστή διατροφή αυτά δεν θα σας βλάψουν καταναλώνοντας τα αραιά και που. Προσέξτε όμως τί τρώτε επί καθημερινής βάσης για να αποφύγετε την αποθήκευση επιπλέον σωματικού λίπους.

 

Πηγή: OptimumNutrition


Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ
ΠΙΘΑΝΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ.
ΧΟΡΤΑ: ΜΙΑ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
Advertisment