15 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΑΦΟΒΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ


Το τσάι είναι το ισχυρότερο ρόφημα της Ανατολής. Τα φύλλα τσαγιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά ενώ αφοπλίσει τις ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του σώματος και βοηθά να μειωθεί ο κίνδυνος πολλών ασθενειών.

Το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν την ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών (φλαβονοειδή), αλλά το μαύρο τσάι είναι πιο περίπλοκο και σύνθετο προϊόν.

Το ελαφρύ τσάι μπορούν να το πίνουν όλοι, αντίθετα όμως το δυνατό τσάι δεν συνιστάται για μικρά παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και άτομα ευαίσθητα στην καφεΐνη. Αυτός είναι και ο λόγος που το τσάι θα πρέπει να καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες -τρία με τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα και μία ώρα μετά το φαγητό- για καλή υγεία και ευεξία.

Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού, σε συνδυασμό με την πρόθεση και τις προσπάθειές του καθενός, προσφέρει αρμονική ζωή, ευεξία και οδηγεί σε λιγότερες ασθένειες.

 

Τα 15 βασικά πλεονεκτήματα της κατανάλωσης του πράσινου τσαγιού είναι τα εξής:

1. Η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού ενισχύει το πνεύμα, βοηθά τη διάθεση, βελτιώνει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

2. Το πράσινο τσάι είναι αναζωογονητικό, δροσιστικό, με αποτέλεσμα να βοηθάει όσους είναι κουρασμένοι.

3. Προστατεύει από την τερηδόνα. Μελέτες Άγγλων επιστημόνων επιβεβαίωσαν ότι η τερηδόνα εμφανίζεται σπάνια σε άτομα που πίνουν πράσινο τσάι καθημερινά.

4. Βοηθά στη κανονική δραστηριότητα της καρδιάς και του στομάχου.

5. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας στον οργανισμό.

6. Αποτρέπει τον καρκίνο και το κακόηθες νεόπλασμα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και ενεργεί ευεργετικά για την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών από ακτινοβολίες.

7. Επιβραδύνει και σταματά τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και συμβάλλει στην αναζωογόνηση και τη μακροζωία.

8. Περιέχει πολλές ευεργετικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τον άνθρωπο. Ο ψευδάργυρος, ο οποίος βρίσκεται στο πράσινο τσάι συντελεί σημαντικό ρόλο για την ομαλή διεξαγωγή της εγκυμοσύνης.

9. Καθαρίζει το αίμα της χοληστερόλης και άλλων βλαβερών ουσιών που επικαλύπτουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει την αθηροσκλήρωση, τη υψηλή αρτηριακή πίεση και τη καρδιακή νόσο.

10. Διεγείρει το ουροποιητικό σύστημα, τους νεφρούς και την ουροδόχο κύστη.

11. Βοηθά στη κινητικότητα, δυναμώνει το σώμα και το νευρικό σύστημα.

12. Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και ανοίγει τους πόρους.

13. Είναι ευεργετικό για πολλές ασθένειες των ματιών και ενισχύει την όραση.

14. Ρυθμίζει την ισορροπία μεταξύ οξέων και αλκαλίων στο σώμα.

15. Χαρίζει δροσιά στο σώμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και επομένως, το σώμα προσαρμόζεται στις θερμοκρασίες σε εξωτερικές συνθήκες.

 

Πηγή: Ygeiaonline.gr


Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ
ΠΙΘΑΝΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ.
ΧΟΡΤΑ: ΜΙΑ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
Advertisment