5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ


  1. Ένα ολόκληρο, μεσαίου μεγέθους αβοκάντο (περίπου 140γρ) περιέχει 226 θερμίδες , περίπου 3γρ πρωτεΐνης και 9γρ φυτικών ινών.

  2. Περισσότερο από το 80% των θερμίδων του αβοκάντο προέρχονται από λίπος, τα περισσότερα από τα οποία είναι υγιή, μονοακόρεστα λίπη. Ένα από αυτά τα λίπη – το ελαϊκό οξύ – έχει αποδειχθεί να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.

  3. Ενώ η μπανάνα είναι πιο γνωστή για την περιεκτικότητα της σε κάλιο, ένα τυπικό αβοκάντο περιέχει 35% περισσότερο κάλιο (684mg έναντι 505) από την μπανάνα. Τα αβοκάντο είναι επίσης μια αξιοπρεπής πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, κρίσιμων ηλεκτρολυτών για τους αθλητές λόγω του ρόλου τους στη μυϊκή λειτουργία και την ισορροπία των υγρών.

  4. Κάθε αβοκάντο περιέχει σχεδόν 20 βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά – θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από φυτικό υλικό και παρέχουν άμυνα κατά των καρκίνων, των καρδιακών παθήσεων και των σημαδιών πρόωρης γήρανσης.

  5. Η τακτική κατανάλωση υγιών λιπών, όπως αυτά που βρέθηκαν στα αβοκάντο, έχει αποδειχθεί ότι προάγει την ώθηση στην παραγωγή τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης.

 

Πηγή: Muscleandfitness.com


Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ
ΠΙΘΑΝΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ.
ΧΟΡΤΑ: ΜΙΑ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
Advertisment