6 ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Ο σολομός είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό τρόφιμο που θα πρέπει να εντάξετε στο διατροφικό σας πλάνο. Παρακάτω αναφέρονται 6 οφέλη του σολομού για την υγεία.

 

1. Είναι μια εξαιρετική πηγή καλού λίπους ή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων 

Είναι επίσης γεμάτος με βιταμίνες Α, Β και D, καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και σελήνιο. Αυτά τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μυαλού σας και βελτιώνει τη μνήμη σας. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε επίσης: 33 ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

2. Είναι εξαιρετικός για τα οστά σας 

Ο σολομός περιέχει πρωτεΐνες όπως η καλσιτονίνη η οποία βοηθά στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας και της δύναμης. Αυτή η ιδιότητα βοηθά στην πρόληψη της εξασθένησης των οστών και των κοινών ασθενειών όπως η οστεοαρθρίτιδα.

 

3. Προφυλάσσει από καρδιαγγειακά νοσήματα 

Όντας πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο σολομός είναι εξαιρετικός για την καρδιά σας. Αποτρέπει σημαντικές καρδιαγγειακές παθήσεις όπως η υπέρταση, η καρδιακή προσβολή, η αρτηριοσκλήρωση, κλπ. μειώνοντας τη φλεγμονή και βοηθώντας στην πρόληψη μπλοκαρίσματος των αρτηριών σας.

 

4. Σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα 

Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε πολλές επιπλοκές. Ο σολομός έχει τρυπτοφάνη που είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό καθιστώντας τον ένα εξαιρετικό τρόφιμο για όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ύπνο.

 

5. Είναι εξαιρετικός για τον εγκέφαλο των παιδιών 

Μαθαίνοντας τα παιδιά σας να τρώνε σολομό είναι μια εξαιρετική ιδέα, δεδομένου ότι έχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως τα DHA, τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Στα μικρά παιδιά, η κατανάλωση σολομού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών όπως η ADHD.

Διαβάστε επίσης: ΤΙ ΛΙΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;

 

6. Είναι εξαιρετικός για τα μάτια σας 

Οι ασθένειες του ματιού όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και η ξηροφθαλμία μπορούν να κρατηθούν μακριά με την τακτική πρόσληψη σολομού. Και πάλι, είναι η υψηλή συγκέντρωση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που δίνει στον σολομό αυτό το όφελος.

 

Πηγή: Health.india.com


Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ
ΠΙΘΑΝΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ.
ΧΟΡΤΑ: ΜΙΑ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
Advertisment