ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΓΑΣΜΟΥΣ


Όπως γνωρίζουν πολλές «έμπειρες» γυναίκες, υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να έχετε έναν καλύτερο οργασμό – και διπλάσια πράγματα που θα σας εμποδίσουν στο να μην συμβεί καν. Ακόμα κι αν είστε επαγγελματίες στον οργασμό, οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να εμποδίζετε τις κορυφώσεις σας χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. Για να καθορίσετε αν βρίσκεστε σε αυτή την ομάδα ατόμων, σκεφτείτε εκείνες τις στιγμές που συνειδητοποιείτε ότι είστε έτοιμες να φτάσετε σε οργασμό και δεν υπάρχει απολύτως καμία επιστροφή. Τώρα, επικεντρωθείτε στο πώς αναπνέετε συνήθως όταν βρίσκεστε στο σημείο αυτό. Παίρνετε βαθιές αναπνοές; Ή κρατάτε την ανάσα σας; Εάν ισχύει το δεύτερο, ίσως να μειώνετε την ένταση των οργασμών σας.

Διαβάστε επίσης: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Κρατώντας την αναπνοή σας καθώς πλησιάζετε σε οργασμό είναι ένα αρκετά κοινό ένστικτο. «Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους: η νευρικότητα, ο ενθουσιασμός, ο φόβος σε μια προσπάθεια να εμποδίσετε τους ήχους σας έτσι ώστε να μην ενοχλήσετε τα παιδιά», δήλωσε η σεξολόγος Jessica O’Reilly, προσθέτοντας ότι μπορεί να την κρατάτε απλά και μόνο επειδή «η βαριά αναπνοή που προηγείται και συνοδεύει τον οργασμό αισθάνεται αφύσικη». Σκεφτείτε πόσο συχνά οι γυμναστές υπενθυμίζουν τους πελάτες τους να μην κρατάνε την αναπνοή τους κατά την εκτέλεση των ασκήσεων. «Μπορεί να είστε τόσο επικεντρωμένοι στο έργο, που ξεχνάτε να αναπνεύσετε», λέει η O’Reilly.

Διαβάστε επίσης: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΟΡΓΑΣΜΟ

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που το κάνετε, κρατώντας την αναπνοή σας κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να περιορίσει την ποσότητα του νέου οξυγόνου που ρέει στο σύστημά σας, το οποίο μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό σε ολόκληρο το σημείο. Η μεγιστοποίηση της αναπνοής σας συμβάλλει στην τόνωση της κυκλοφορίας, η οποία είναι «ουσιαστική για τον κύκλο της σεξουαλικής αντίδρασης», εξηγεί η O’Reilly. «Η ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης του οργασμού.» Αναλόγως με τον λόγο που κρατάτε την αναπνοή σας, για παράδειγμα αν επικεντρώνεστε υπερβολικά στους ήχους που κάνετε, μπορεί να είναι δύσκολο για σας να βγείτε από το μυαλό σας και σε αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα. «Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας να αναπνέει βαθιά και φυσικά μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σας εμπειρία», λέει η O’Reilly, της οποίας οι πελάτες ανέφεραν ότι οι «βαθιές, αργές αναπνοές καθιστούν τις οργασμικές συσπάσεις πιο έντονες και πολυάριθμες».

Ταυτόχρονα, δεν θέλετε να επικεντρωθείτε σε μεγάλο βαθμό στο πώς αναπνέετε, κάτι το οποίο μπορεί να διακόψει τη δική σας ροή. Ο σεξοθεραπευτής Ian Kerner, λέει ότι εάν σκέφτεστε έντονα την όλη διαδικασία του οργασμού θα το καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο στο να πραγματοποιηθεί. Αναγνωρίζοντας όμως ότι η διαφοροποίηση της αναπνοής μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των σεξουαλικών εμπειριών μπορεί να βοηθήσει κάποια άτομα – το κόλπο είναι να επικεντρωθείτε σε αυτό πριν από τον οργασμό σας και όχι κατά τη διάρκεια.

Διαβάστε επίσης: ΤΑ 6 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

Ένας εύκολος τρόπος για να το συνηθίσετε είναι να δοκιμάσετε βαθιές αναπνοές κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό που κάνετε, ώστε να γίνεται ασυναίσθητα κατά τη διάρκεια του σεξ. «Προσπαθήστε να κρατήσετε τις αναπνοές σας λίγο περισσότερο για να δείτε πώς αλλάζει τις αισθήσεις», λέει η O’Reilly. Το μυστικό είναι να αναπνεύσετε βαθιά μέσα από το διάφραγμα σας αντί να παίρνετε ελαφριές εισπνοές και εκπνοές μέσα από το στήθος σας. Μερικοί πελάτες λένε στην O’Reilly ότι καθώς αναπνέουν, απεικονίζουν την αποστολή του οξυγόνου στις περιοχές της πυελικής τους χώρας, το οποίο μπορεί να εντείνει την εμπειρία.

Αν συνειδητοποιήσετε ότι μετά από όλα αυτά προτιμάτε να κρατάτε την αναπνοή σας ή να βρείτε κάποιο σημείο μεταξύ των δύο άκρων, τότε κάντε αυτό που σας βολεύει. «Κάθε εμπειρία μας είναι μοναδική», λέει η O’Reilly. «Μερικές πελάτισσες μου ανακάλυψαν ότι κρατώντας την αναπνοή τους για μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να ενεργοποιήσει τον οργασμό, γι ‘αυτό πειραματιστείτε με διαφορετικά μοτίβα αναπνοής ώστε να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για σας.»

Διαβάστε επίσης: ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ STRAIGHT

 

Πηγή: huffingtonpost.com


20 ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΔΙΠΛΟ ΟΡΓΑΣΜΟ;
ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Advertisment