10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ


Η στυτική δυσλειτουργία είναι το πιο κοινό πρόβλημα μεταξύ των ανδρών της μέσης (μετά τα 40 χρόνια) και της πιο προχωρημένης ηλικίας (μετά τα 50). Μερικές φορές το πρόβλημα παρατηρείται ακόμα και σε νεότερες ηλικίες (μετά τα 20 ή μετά τα 30 χρόνια).

Όπως αναφέρουν ειδικοί Χειρουργοί Ουρολόγοι – Ανδρολόγοι στο Υγείαonline.gr, είναι σημαντικό οι άνδρες να γνωρίζουν τους παράγοντες που μπορεί να βλάψουν την σεξουαλική τους υγεία, ώστε να συμβάλουν στην σωστή και φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία του οργανισμού τους.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…

Σας παραθέτουμε 10 τρόπους που μπορεί να σας βοηθήσουν στην αύξηση της ερωτικής σας επιθυμίας:

 

 1. Τρώτε σωστά και υγιεινά

Με απλά λόγια, ότι είναι κακό για την καρδιά σας είναι κακό και για την στυτική σας λειτουργία. Τρώτε περισσότερα λαχανικά, φρούτα και σαλάτες, που περιέχουν πάρα πολλές βιταμίνες. Μειώστε τις λιπαρές τροφές, τα γλυκά και τα προϊόντα αρτοποιίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφής, η μεσογειακή διατροφή είναι ότι καλύτερο για τη διατήρηση της καλής σεξουαλικής σας υγείας.

 

 2. Μειώστε το σωματικό σας βάρος

Το υπερβολικό σωματικό βάρος οδηγεί σε πολλά οργανικά προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι και η μειωμένη στυτική λειτουργία.

 

 3. Παρακολουθήστε τακτικά τις τιμές αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης

Είναι πολύ σημαντικό οι τιμές πίεσης και χοληστερόλης να βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Είναι επίσης ικανό να σας δημιουργήσει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

 

 4. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ

Παρόλο που πολλές έρευνες υποστηρίζουν ότι το κρασί αυξάνει την HDL (καλή χοληστερόλη), η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την πίεση του αίματος καθώς και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, με αποτέλεσμα την κακή στυτική λειτουργία. Αν επιθυμείτε να πίνετε αλκοόλ περιορίστε το, στο ένα ποτηράκι ημερησίως, κυρίως μαζί με το μεσημεριανό φαγητό.

 

 5. Άσκηση και γυμναστική

Το περπάτημα, το jogging, το γυμναστήριο, το τένις, η κολύμβηση και οποιαδήποτε άλλη άσκηση είναι ωφέλιμη. Επίσης η αερόβια άσκηση, ή αλλιώς η καρδιαγγειακή άσκηση, όρος που έχει αποδοθεί λόγω των πολλών οφελών για την καρδιαγγειακή υγεία, βελτιώνει την κατανάλωση οξυγόνου από το σώμα και έχει αποδειχτεί πως βοηθά στη στυτική λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΞ…ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ!

 

 6. Ελέγξτε τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο σώμα σας

Για να το διαπιστώσετε αρκεί να κάνετε μια απλή εξέταση αίματος και αν τα επίπεδα είναι χαμηλά, μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, με απλούς τρόπους που θα σας συστήσει ο ιατρός σας. Σύμφωνα με έρευνες τα επίπεδα τεστοστερόνης κάθε άνδρα μετά τα 40 του χρόνια, μειώνονται κατά 1% έως 2% το χρόνο.

 

 7. Αποφύγετε τα στεροειδή

Τα συγκεκριμένα παρασκευάσματα χρησιμοποιούνται πιο συχνά από αθλητές, ή πρωταθλητές, ή γυμναστές. Τα φάρμακα αυτά μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην καρδιά και στους όρχεις, παρά την ικανότητά τους να παράγουν τεστοστερόνη.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ

 

 8. Εάν καπνίζετε – Σταματήστε το! ή τουλάχιστον μειώστε το

Οι βλάβες στους πνεύμονες, αλλά και στα αιμοφόρα αγγεία που δημιουργεί η νικοτίνη, μπορούν να μειώσουν την υπεραιμία και κατά συνέπεια τη στυτική λειτουργία.

 

 9. Κάντε ασφαλές σεξ

Οι περισσότερες σεξουαλικές ασθένειες και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να βλάψουν τη διαδικασία της στύσης.

Διαβάστε επίσης: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ (ΣΜΝ)

 

 10. Απαλλαγείτε από το άγχος

Πολλοί μεσήλικες άνδρες που δουλεύουν σε νευραλγικά τμήματα, ή εργάζονται και ζουν υπό πίεση, έχουν υψηλά επίπεδα άγχους. Το άγχος είναι ο βασικότερος παράγοντας για τη μείωση της στυτικής λειτουργίας και ένα από τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν παγκοσμίως την επιστημονική κοινότητα.

 

 

Πηγή: Ygeiaonline.gr


20 ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΔΙΠΛΟ ΟΡΓΑΣΜΟ;
ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Advertisment