ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


Ενώ οι ανωμαλίες της περιόδου είναι συχνό φαινόμενο ανάμεσα στα κορίτσια της εφηβικής ηλικίας, εάν αυτό το πρόβλημα επιμένει, χρειάζεται έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή. Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, είναι μια διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος, η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία υπερβολικής ποσότητας ανδρογόνων ορμονών στο σώμα.

Αυτή η διαταραχή της ισορροπίας των ορμονών, παρεμβάλλεται στην ανάπτυξη και απελευθέρωση των ωαρίων από τις ωοθήκες, γεγονός το οποίο εμποδίζει την ωορρηξία και την εμφάνιση της περιόδου.

Η εμφάνιση της περιόδου γίνεται κατά μέσον όρο στην ηλικία των 12 ετών και ένας φυσιολογικός κύκλος περιόδου, διαρκεί 28 ημέρες. Η Dr. Kavic αναφέρει ότι τα κορίτσια θα πρέπει να έχουν κανονικό κύκλο εντός περίπου δύο ετών μετά την πρώτη εμφάνισή της περιόδου τους, ή το αργότερο μέχρι την ηλικία των 17 ετών.

“Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, μπορεί να μη ληφθεί υπ όψη, αφού η εμφάνισή ανωμαλιών στον κύκλο της περιόδου, είναι κάτι το φυσιολογικό για τα νέα κορίτσια», δηλώνει η Dr. Suzanne Kavic, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Loyola. «Όμως, εάν αυτοί οι ανώμαλοι κύκλοι επιμένουν και αργότερα κατά την εφηβική ηλικία, τα κορίτσια θα πρέπει να εξεταστούν από ειδικό, για να προσδιοριστεί εάν υπάρχει κάτι άλλο που προκαλεί αυτό το πρόβλημα”.

Άλλα συμπτώματα που συνοδεύουν το σύνδρομο αυτό, μπορεί να είναι η αύξηση του βάρους, η ανάπτυξη τριχοφυΐας στο πρόσωπο, η ακμή και η στειρότητα. Οι γυναίκες που εμφανίζουν αυτό το σύνδρομο, βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης, υψηλής χοληστερόλης και καρκίνου του ενδομητρίου. Επίσης έχουν την τάση να εμφανίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

 

Πηγή: Ygeiaonline.gr


5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
STRESS… ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;
Advertisment